Για τους Ντοματοκεφτέδες μας θα χρειαστούμε,
5 τεμ. μέτριες σε μέγεθος Ντομάτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. Φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
Ρίγανη
Αλάτι
Αλεύρι
5 κ.σ. Νυφάδες Βρώμης (Quaker)
2 περίπου ποτήρια νερό
Εκτέλεση,
Αφού πλένουμε καλά τις ντομάτες μας, τις κόβουμε σε ροδέλες, έπειτα σε κύβους και τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (το αλεύρι και η βρώμη τελευταία στη σειρά) και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μας ή με ένα κουτάλι μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας καλά.
Το μείγμα μας δεν θέλουμε να είναι σφιχτό , αλλά ούτε νερουλό και να τρέχει. Να μπορούμε να το πάρουμε με το κουτάλι.
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, παίρνουμε με το κουτάλι της σούπας το μείγμα και το ρίχνουμε σε αντιπολιτικό τηγάνι, σε καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να κοκκινίσουν καλά (βλέπε 1η φωτογραφία).
Λίγα μυστικά:
Το μυστικό μας στους ντοματοκεφτέδες είναι οι νυφάδες βρώμης, οι οποίες τραβάνε την υγρασία από τη ντομάτα.
Επίσης, δεν στραγγίζουμε τις ντομάτες μας γιατί το αλεύρι τραβάει τα ζουμιά της ντομάτας και παίρνει γεύση.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου