Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα Βερίκοκο



Για τη μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε,

1 κιλό Βερίκοκα ώριμα καθαρισμένα
750 γρ. Ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι



Εκτέλεση,

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα βερίκοκα μας μέσα στην κατσαρόλα που θα βράσουμε την μαρμελάδα μας.
Ρίχνουμε πάνω στα βερίκοκα μας τη ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ενώ βράζει, ξαφρίζουμε τη μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να μη μας κολλήσει.
Μόλις πήξει η μαρμελάδα μας ή αν αρχίσει και μας κολλάει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει εντελώς.
Την επόμενη μέρα που θα δούμε τη μαρμελάδα μας, αν έχει βγάλει ζουμιά / χυμούς από τα βερίκοκα, ξανά βάζουμε τη μαρμελάδα μας στη φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε καυτά, αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε τα καπάκια των βάζων και τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Διαφορετικά, αν δεν έχει η μαρμελάδα μας ζουμιά / χυμούς από τα βερίκοκα, βάζουμε τη μαρμελάδα μας στη φωτιά και όταν αρχίσει να παίρνει βράση προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε καυτά, αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε τα καπάκια των βάζων και τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.