Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελάδα Κεράσι


Για τη μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε,

2 κιλά Κεράσια ώριμα γερά (καθαρισμένα,χωρίς τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους)
1 1/2 κιλά Ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι


Εκτέλεση,

Πλένουμε καλά τα κεράσια μας.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και έπειτα αφαιρούμε τα κουκούτσια επάνω από την κατσαρόλα που θα τα βράσουμε, ώστε να πέφτουν οι χυμοί από τα κεράσια μέσα στην κατσαρόλα όπου θα βράσουμε τη μαρμελάδα μας.
Ανάλογα με τα γούστα, πολτοποιούμαι τα κεράσια ή τα κόβουμε σε κομμάτια.
Κάνουμε στρώσεις από τα κεράσια και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα (Κεράσια-ζάχαρη-κεράσια-ζάχαρη κλπ).
Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα κεράσια και τη ζάχαρη στο ψυγείο μας για μια νύχτα για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Την άλλη ημέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε περίπου 40 λεπτά.
Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα.
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Όταν ανοίγουμε τα βάζα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...