Για τη μαρμελάδα μας θα χρειαστούμε,
2 κιλά Κεράσια ώριμα γερά (καθαρισμένα,χωρίς τα κοτσάνια και τα κουκούτσια τους)
1 1/2 κιλά Ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση,
Πλένουμε καλά τα κεράσια μας.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και έπειτα αφαιρούμε τα κουκούτσια επάνω από την κατσαρόλα που θα τα βράσουμε, ώστε να πέφτουν οι χυμοί από τα κεράσια μέσα στην κατσαρόλα όπου θα βράσουμε τη μαρμελάδα μας.
Ανάλογα με τα γούστα, πολτοποιούμαι τα κεράσια ή τα κόβουμε σε κομμάτια.
Κάνουμε στρώσεις από τα κεράσια και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα (Κεράσια-ζάχαρη-κεράσια-ζάχαρη κλπ).
Αφήνουμε την κατσαρόλα με τα κεράσια και τη ζάχαρη στο ψυγείο μας για μια νύχτα για να κατεβάσουν τα κεράσια τους χυμούς τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Την άλλη ημέρα, βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ξαφρίζουμε τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη κουτάλα.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Βράζουμε περίπου 40 λεπτά.
Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα.
Σφραγίζουμε τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Όταν ανοίγουμε τα βάζα, τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου