Για το γλυκό μας θα χρειαστούμε,
250 γρ. Βιτάμ
1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. Κακάο για γλυκά
1/2 ποτήρι Ινδοκάρυδο
1 κούπα Φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ. κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε,
Κρέμα Σοκολάτας (Nucrema, Μερεντα, Nutela κλπ.)
Διακοσμητικά της αρεσκείας σας (Εγώ έβαλα σοκολατένια μπαλάκια από τα παιδικά γιαουρτάκια)
Εκτέλεση,
Χτυπάμε με το μίξερ το Βιτάμ, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το ινδοκάρυδο, τα αλεσμένα φουντούκια και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ, τα μπισκότα Μιράντα και τα ρίχνουμε στο μείγμα που χτυπήσανμε προηγουμένως με το μίξερ.
Τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι επάνω από την πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σιγά - σιγά απλώνοντας το να πάει παντού ομοιόμορφα (αν δεν έχετε τσέρκι, δώστε ένα σχήμα με τα χέρια σας).
Τοποθετούμε την πιατέλα με το γλυκό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες χωρίς να το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι.
Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, ξεφορμάρουμε από το τσέρκι το γλυκό προσεκτικά.
Απλώνουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι την σοκολατένια κρέμα μας και διακοσμούμε κατά βούληση.
Διατηρείτε στο ψυγείο.
Υ.Γ. Σε παιδικά παρτυ μπορείτε να σχηματίσετε σκαντζόχοιρος. Για μύτη τοποθετείστε ένα αποξηραμένο δαμάσκηνο χωρίς κουκούτσι, για μάτια δύο καραμελάκια smarties και για αγκάθια αμύγδαλο σε φέτες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου