Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γλυκό με Πτι-Μπερ



Για το γλυκό μας θα χρειαστούμε,

250 γρ. Βιτάμ
1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. Κακάο για γλυκά
1/2 ποτήρι Ινδοκάρυδο
1 κούπα Φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ. κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
1 πακέτο μπισκότα Μιράντα



Για την επικάλυψη θα χρειαστούμε,

Κρέμα Σοκολάτας (Nucrema, Μερεντα, Nutela κλπ.)
Διακοσμητικά της αρεσκείας σας (Εγώ έβαλα σοκολατένια μπαλάκια από τα παιδικά γιαουρτάκια)



Εκτέλεση,

Χτυπάμε με το μίξερ το Βιτάμ, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το ινδοκάρυδο, τα αλεσμένα φουντούκια και το κονιάκ, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ, τα μπισκότα Μιράντα και τα ρίχνουμε στο μείγμα που χτυπήσανμε προηγουμένως με το μίξερ.
Τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι επάνω από την πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα σιγά - σιγά απλώνοντας το να πάει παντού ομοιόμορφα (αν δεν έχετε τσέρκι, δώστε ένα σχήμα με τα χέρια σας).
Τοποθετούμε την πιατέλα με το γλυκό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες χωρίς να το ξεφορμάρουμε από το τσέρκι.
Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, ξεφορμάρουμε από το τσέρκι το γλυκό προσεκτικά.
Απλώνουμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι την σοκολατένια κρέμα μας και διακοσμούμε κατά βούληση.
Διατηρείτε στο ψυγείο.
Υ.Γ. Σε παιδικά παρτυ μπορείτε να σχηματίσετε σκαντζόχοιρος. Για μύτη τοποθετείστε ένα αποξηραμένο δαμάσκηνο χωρίς κουκούτσι, για μάτια δύο καραμελάκια smarties και για αγκάθια αμύγδαλο σε φέτες.
Ευχαριστώ πολύ τη Σοφία που μου έδωσε αυτή τη συνταγή. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και πολύ εύκολο γλυκό. Τη φτιάχνω σε κάθε γενέθλια των παιδιών μου.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...