Για τα Λαζάνια με σπανάκι θα χρειαστούμε,
1 συσκευασία Λαζάνια
Ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι κατά προτίμηση μεγάλο ή 2 φρέσκα κρεμμύδια τεμαχισμένο
1 Ντομάτα σε κομματάκια
Σπανάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κ.σ. γεμάτη Πελτέ ντομάτας
1/2 νεροπότηρο σάλτσα ντομάτας
Πιπέρι
Αλάτι
200 γρ. cottage cheese ή 200 γρ. ανθότυρο πατημένο με το πιρούνι
250 γρ. περίπου Φέτα
Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε,
1 λίτρο γάλα πλήρες
12 κ.σ. κοφτές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. φρέσκο βούτυρο ή Βιτάμ
1 αυγό
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε,
Λίγο κασέρι
Ας ετοιμάσουμε το σπανάκι,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα, το σπανάκι, τη ντομάτα, τον πελτέ, τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε (μαγειρεύετε) το σπανάκι, ρίχνουμε το πιπέρι και λίγο αλάτι. Μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη Φέτα στο τέλος.
Αν είναι φρέσκο το σπανάκι που θα χρησιμοποιήσετε, θα το αφήσετε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει (μαραθεί) το σπανάκι.
Αν είναι κατεψυγμένο το σπανάκι που θα χρησιμοποιήσετε, θέλει να μαγειρευτεί ίσα - ίσα μέχρι να ξεπαγώσει (μέσα στην κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις είναι έτοιμο το σπανάκι μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη Φέτα και το Cottage Cheese (ή το ανθότυρο).
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ.
Ας ετοιμάσουμε τη μπεσαμέλ,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό περίπου γάλα και το βάζουμε επάνω σε δυνατή φωτιά.
Ταυτόχρονα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το αλεύρι και το ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να λιώσει καλά το αλεύρι μέσα στο γάλα.
Μόλις λιώσει το αλεύρι μέσα στο γάλα, το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς ζωηρά.
Αμέσως και χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο.
Μόλις πήξει η μπεσαμέλ την τραβάμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει τόσο όσο χρειάζεται να χτυπήσουμε το αυγό ελαφρά.
Ρίχνουμε το αυγό στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί από τη μπεσαμελ.
Υ.Γ. Αν η μπεσαμελ είναι πολύ σφιχτή, ΠΡΙΝ βάλετε το αυγό , προσθέστε λίγο γάλα και ανακατέψτε καλά.
Ας συναρμολογήσουμε το φαγητό μας,
1η στρώση,
Σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνετε μια στρώση λαζάνια. Να καλύπτουν όλο τον πάτο.
Επάνω από τα λαζάνια βάζετε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι που μαγειρέψαμε προηγουμένως.
Επάνω από το σπανάκι ρίχνουμε λίγο από τη μπεσαμέλ μας και τέλος τρίβουμε λίγο κασέρι.
2η στρώση,
Απλώνουμε άλλη μια στρώση λαζάνια.
Επάνω από τα λαζάνια ρίχνουμε το υπόλοιπο σπανάκι.
Τέλος, επάνω από το σπανάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και γαρνίρουμε με τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200οC για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου