Για τις αυγόφετες μας θα χρειαστούμε,
1 Ψωμί μιας μέρας κομμένο σε φέτες
1 πρέζα αλάτι
5 Αυγά
1-2 κ.σ. Γάλα φρέσκο
1 κ.σ. Ζάχαρη
Για την επικάλυψη,
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση,
Κόβουμε σε φέτες το ψωμί μας και τις αφήνουμε στις άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα των αυγών μας.
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά μας με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (Ένα δάχτυλο περίπου, ίσως λίγο παραπάνω ) και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το λάδι μας, μουλιάζουμε ελαφρά μια-μια τις φέτες ψωμί στο μείγμα με τα αυγά και έπειτα τις βάζουμε στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αν αρχίσουν να καίγονται γρήγορα οι αυγόφετες μας, χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας στο μέτριο.
Τοποθετούμε τις έτοιμες αυγόφετες σε σκεύος με χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα, μεταφέρουμε τις αυγόφέτες μας σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα μέλι από σουσούρα , παραγωγού από την περιοχή μου) και καρύδια σπασμένα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου