Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζύμη για Πίτσα

Υπέροχη ζύμη για πίτσα που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. 

Τη συνταγή μου την έδωσε ο Αλέξανδρος από Κύπρο και το ευχαριστώ πολύ.




Υλικά ζύμης για μια Πίτσα,

417 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 ml Σπορέλαιο
217 ml Νερό
5 γρ Ξηρή Μαγιά
Μία πρέζα Αλάτι



Εκτέλεση,

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι από τα υλικά, οι αναλογίες είναι ακριβώς.  

Κάνω το ζυμάρι μας μπάλα και το αφήνουμε να κάτσει για 3 λεπτά.

Λαδώνουμε ελαφρά με σπορέλαιο το ταψί μας.

Ανοίγουμε το φύλο μας, το τοποθετούμε στο ταψί μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.

Έπειτα, βάζουμε το ταψί μας με το ζυμάρι στο ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο ( τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο)  στους 236 oC για 5,3 λεπτά ανάλογα το φούρνο.


Στην πίτσα, μπορείτε να βάλτε τα αλλαντικά της αρεσκείας σας.




Η πρόταση του Αλέξανδρου είναι,

3 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
Μοτσαρέλα
Χαμ ( Σαλάμι Χοιρινό )
Μπέικον
Πιπεριά Πράσινη
Μανιτάρια φρέσκα
Ντομάτα




Υ.Γ. Θα ήθελα να σας προτείνω την Σάλτσα Πίτσας / Pizza Sauce της εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ την οποία χρησιμοποιώ προσωπικά για την Πίτσα μου.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...