Υπέροχη ζύμη για πίτσα που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
Τη συνταγή μου την έδωσε ο Αλέξανδρος από Κύπρο και το ευχαριστώ πολύ.Υλικά ζύμης για μια Πίτσα,
417 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 ml Σπορέλαιο
217 ml Νερό
5 γρ Ξηρή Μαγιά
Μία πρέζα Αλάτι
Εκτέλεση,
Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι από τα υλικά, οι αναλογίες είναι ακριβώς.
Κάνω το ζυμάρι μας μπάλα και το αφήνουμε να κάτσει για 3 λεπτά.
Λαδώνουμε ελαφρά με σπορέλαιο το ταψί μας.
Ανοίγουμε το φύλο μας, το τοποθετούμε στο ταψί μας και το αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Έπειτα, βάζουμε το ταψί μας με το ζυμάρι στο ψυγείο και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο ( τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο) στους 236 oC για 5,3 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Στην πίτσα, μπορείτε να βάλτε τα αλλαντικά της αρεσκείας σας.
Η πρόταση του Αλέξανδρου είναι,
3 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
Μοτσαρέλα
Χαμ ( Σαλάμι Χοιρινό )
Μπέικον
Πιπεριά Πράσινη
Μανιτάρια φρέσκα
Ντομάτα
Υ.Γ. Θα ήθελα να σας προτείνω την Σάλτσα Πίτσας / Pizza Sauce της εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ την οποία χρησιμοποιώ προσωπικά για την Πίτσα μου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου