Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελαδα πορτοκαλι με μήλο

Για τη μαρμελαδα μας θα χρειαστούμε,

20 τεμ πορτοκάλια 
1 - 2 τεμ μήλα κόκκινα 
1 τεμ λεμόνι (τον χυμό του)
Ζάχαρη 


Εκτέλεση,

Σε ενα μεγάλο μπολ που χωράει στο ψυγείο μας , βάζουμε τα πορτοκάλια μας καθαρισμένα από τη φλούδα, το άσπρο που έχει στο κέντρο το πορτοκαλί και τα τεμαχιζουμε (δεν χρησιμοποιούμε καθόλου τη φλούδα). Βάζουμε νερό στο μπολ με τα πορτοκάλια μεχρι να σκεπαστούν. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για δυο μέρες .

Αφού περάσουν οι δυο μέρες, καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που θα κάνουμε τη μαρμελαδα. 
Έπειτα, πετάμε το νερό που είχαμε βάλει στο μπολ με τα πορτοκάλια. 
Πολτοποιουμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ και μετράμε ποσά ποτήρια ειναι ο πολτός μας. Όσα ποτήρια ειναι ο πολτός από τα πορτοκάλια, τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε.

Τώρα έχουμε στην κατσαρόλα μας τα τριμμένα μήλα , τα πολτοποιημενα πορτοκάλια και τη ζάχαρη . 

Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να αναμιχθούν καλά τα μήλα με το πορτοκαλί και τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει και βράζει καλά η μαρμελαδα μας, χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο (από το 9 στο 7) . Αφήνουμε τη μαρμελαδα μας να βράσει ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα. 
Αφαιρούμε με την κουτάλα τον αφρό που δημιουργείτε.
Όταν ειναι έτοιμη η μαρμελαδα μας, ριχνουμε μέσα σε αυτή το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. 
Βάζουμε την καυτή μαρμελαδα μας σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίσουμε καλά με τα αποστειρωμένα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα μεχρι να κρυώσουν εντελώς.


Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελαδα μας ειναι έτοιμη , πρέπει να κρατάει στρώση επάνω στην κουτάλα. 
Και ένας άλλος τρόπος ειναι, να ρίξετε λίγη ποσότητα μαρμελάδας σε ενα πιατάκι και να χαράξετε με το νύχι σας μια γραμμή. Αν η μαρμελαδα μείνει όπως τη χωρίσατε και δεν ενωθεί, ειναι έτοιμη . Αν όμως ενωθεί και καλύψει τη γραμμή , χρειάζεται κι άλλο βράσιμο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.