Για τη μαρμελαδα μας θα χρειαστούμε,
20 τεμ πορτοκάλια
1 - 2 τεμ μήλα κόκκινα
1 τεμ λεμόνι (τον χυμό του)
Ζάχαρη
Εκτέλεση,
Σε ενα μεγάλο μπολ που χωράει στο ψυγείο μας , βάζουμε τα πορτοκάλια μας καθαρισμένα από τη φλούδα, το άσπρο που έχει στο κέντρο το πορτοκαλί και τα τεμαχιζουμε (δεν χρησιμοποιούμε καθόλου τη φλούδα). Βάζουμε νερό στο μπολ με τα πορτοκάλια μεχρι να σκεπαστούν. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για δυο μέρες .
Αφού περάσουν οι δυο μέρες, καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που θα κάνουμε τη μαρμελαδα.
Έπειτα, πετάμε το νερό που είχαμε βάλει στο μπολ με τα πορτοκάλια.
Πολτοποιουμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ και μετράμε ποσά ποτήρια ειναι ο πολτός μας. Όσα ποτήρια ειναι ο πολτός από τα πορτοκάλια, τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε.
Τώρα έχουμε στην κατσαρόλα μας τα τριμμένα μήλα , τα πολτοποιημενα πορτοκάλια και τη ζάχαρη .
Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να αναμιχθούν καλά τα μήλα με το πορτοκαλί και τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει και βράζει καλά η μαρμελαδα μας, χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο (από το 9 στο 7) . Αφήνουμε τη μαρμελαδα μας να βράσει ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε με την κουτάλα τον αφρό που δημιουργείτε.
Όταν ειναι έτοιμη η μαρμελαδα μας, ριχνουμε μέσα σε αυτή το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελαδα μας ειναι έτοιμη , πρέπει να κρατάει στρώση επάνω στην κουτάλα.
Και ένας άλλος τρόπος ειναι, να ρίξετε λίγη ποσότητα μαρμελάδας σε ενα πιατάκι και να χαράξετε με το νύχι σας μια γραμμή. Αν η μαρμελαδα μείνει όπως τη χωρίσατε και δεν ενωθεί, ειναι έτοιμη . Αν όμως ενωθεί και καλύψει τη γραμμή , χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.
20 τεμ πορτοκάλια
1 - 2 τεμ μήλα κόκκινα
1 τεμ λεμόνι (τον χυμό του)
Ζάχαρη
Εκτέλεση,
Σε ενα μεγάλο μπολ που χωράει στο ψυγείο μας , βάζουμε τα πορτοκάλια μας καθαρισμένα από τη φλούδα, το άσπρο που έχει στο κέντρο το πορτοκαλί και τα τεμαχιζουμε (δεν χρησιμοποιούμε καθόλου τη φλούδα). Βάζουμε νερό στο μπολ με τα πορτοκάλια μεχρι να σκεπαστούν. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για δυο μέρες .
Αφού περάσουν οι δυο μέρες, καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που θα κάνουμε τη μαρμελαδα.
Έπειτα, πετάμε το νερό που είχαμε βάλει στο μπολ με τα πορτοκάλια.
Πολτοποιουμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ και μετράμε ποσά ποτήρια ειναι ο πολτός μας. Όσα ποτήρια ειναι ο πολτός από τα πορτοκάλια, τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε.
Τώρα έχουμε στην κατσαρόλα μας τα τριμμένα μήλα , τα πολτοποιημενα πορτοκάλια και τη ζάχαρη .
Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να αναμιχθούν καλά τα μήλα με το πορτοκαλί και τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει και βράζει καλά η μαρμελαδα μας, χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο (από το 9 στο 7) . Αφήνουμε τη μαρμελαδα μας να βράσει ανακατεύοντας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε με την κουτάλα τον αφρό που δημιουργείτε.
Όταν ειναι έτοιμη η μαρμελαδα μας, ριχνουμε μέσα σε αυτή το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την καυτή μαρμελαδα μας σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Σφραγίσουμε καλά με τα αποστειρωμένα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα μεχρι να κρυώσουν εντελώς.
Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελαδα μας ειναι έτοιμη , πρέπει να κρατάει στρώση επάνω στην κουτάλα.
Και ένας άλλος τρόπος ειναι, να ρίξετε λίγη ποσότητα μαρμελάδας σε ενα πιατάκι και να χαράξετε με το νύχι σας μια γραμμή. Αν η μαρμελαδα μείνει όπως τη χωρίσατε και δεν ενωθεί, ειναι έτοιμη . Αν όμως ενωθεί και καλύψει τη γραμμή , χρειάζεται κι άλλο βράσιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου