Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προφιτερόλ





Για το προφιτερόλ μας θα χρειαστούμε,

1 πακέτο μπισκότα Σαβουαγιαρ 
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κούπα ζάχαρη 
1 συσκευασία κουσταρ πάουντερ 
400 γρ κουβερτούρα 
1 φλ. Ελληνικού κονιάκ * προαιρετικά 
1 συσκευασία σαντιγί Morfat (αυτή που ειναι σε συσκευασία κονσέρβας) 
Ζάχαρη άχνη 
1 φλ. Ελληνικού φρέσκο γάλα 
Αμύγδαλα φιλε * προαιρετικά 



Εκτέλεση,

Σπάμε στη μέση τα μπισκότα Σαβουαγιαρ και τα απλώνουμε ακανόνιστα σε ενα τάπερ , μπολ ή στο σκεύος που θέλετε εσείς, απλά να έχει βάθος. Εγώ το έβαλα σε τάπερ βαθύ .
Ρίχνουμε ελάχιστα από τα αμύγδαλα φιλε επάνω από τα μπισκότα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και παραπάνω από το μισό γάλα και την τοποθετούμε επάνω σε δυνατή φωτιά.
Μεχρι να πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ενα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε μέσα το κουσταρ πάουντερ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα που διαλύσαμε το κουσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε συνέχεια. 
Λίγο πριν πήξει η κρέμα μας ρίχνουμε προαιρετικά το κονιάκ.
Όταν δούμε πως πήζει η κρέμα μας, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά μεχρι να λιώσουν τα κομμάτια της κουβερτούρας και γίνουν ενα με την κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα Σαβουαγιαρ, να παει παντού και αφήνουμε το μισό τελειωμένο γλυκό μας να κρυώσει καλά. 

Μεχρι να κρυώσει η κρέμα που βάλαμε επάνω από τα μπισκότα, ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Στον κάδο του μίξερ μας, βάζουμε τη σαντιγί Morfat και 6-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε τα υλικά μας με το μίξερ μας σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι η σαντιγί και η αχνη να γίνουν ενα. Έπειτα ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του ελληνικού φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να γίνουν ενα τα υλικα μας. Μόλις τα γάλα γίνει ενα με τη σαντιγί και την αχνη, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε τη σαντιγί μας 4-5 λεπτά, μεχρι να αφρατέψει καλά.
Τοποθετούμε τη σαντιγί στο ψυγείο για να σφίξει μεχρι να κρυώσει η κρέμα που βάλαμε στα μπισκότα.

Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα μας, απλώνουμε τη σαντιγί μας επάνω από την κρέμα όπως εμείς θελουμε. Με σχέδια ή απλά την απλώνετε. 
Προαιρετικά ρίχνουμε πολύ λίγα αμύγδαλα φιλε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Σκεπάζουμε ή κλείνουμε με καπάκι το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο μεχρι να κρυώσει καλά. Περίπου 6-8 ώρες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.