Για το προφιτερόλ μας θα χρειαστούμε,
1 πακέτο μπισκότα Σαβουαγιαρ
1,5 λίτρο φρέσκο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 συσκευασία κουσταρ πάουντερ
400 γρ κουβερτούρα
1 φλ. Ελληνικού κονιάκ * προαιρετικά
1 συσκευασία σαντιγί Morfat (αυτή που ειναι σε συσκευασία κονσέρβας)
Ζάχαρη άχνη
1 φλ. Ελληνικού φρέσκο γάλα
Αμύγδαλα φιλε * προαιρετικά
Εκτέλεση,
Σπάμε στη μέση τα μπισκότα Σαβουαγιαρ και τα απλώνουμε ακανόνιστα σε ενα τάπερ , μπολ ή στο σκεύος που θέλετε εσείς, απλά να έχει βάθος. Εγώ το έβαλα σε τάπερ βαθύ .
Ρίχνουμε ελάχιστα από τα αμύγδαλα φιλε επάνω από τα μπισκότα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και παραπάνω από το μισό γάλα και την τοποθετούμε επάνω σε δυνατή φωτιά.
Μεχρι να πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ενα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε μέσα το κουσταρ πάουντερ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις πάρει βράση το γάλα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα που διαλύσαμε το κουσταρ πάουντερ και ανακατεύουμε συνέχεια.
Λίγο πριν πήξει η κρέμα μας ρίχνουμε προαιρετικά το κονιάκ.
Όταν δούμε πως πήζει η κρέμα μας, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα αφού την έχουμε σπάσει σε κομμάτια πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την κρέμα και ανακατεύουμε ζωηρά μεχρι να λιώσουν τα κομμάτια της κουβερτούρας και γίνουν ενα με την κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα Σαβουαγιαρ, να παει παντού και αφήνουμε το μισό τελειωμένο γλυκό μας να κρυώσει καλά.
Μεχρι να κρυώσει η κρέμα που βάλαμε επάνω από τα μπισκότα, ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας.
Στον κάδο του μίξερ μας, βάζουμε τη σαντιγί Morfat και 6-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε τα υλικά μας με το μίξερ μας σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι η σαντιγί και η αχνη να γίνουν ενα. Έπειτα ρίχνουμε 1 φλυτζάνι του ελληνικού φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να γίνουν ενα τα υλικα μας. Μόλις τα γάλα γίνει ενα με τη σαντιγί και την αχνη, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε τη σαντιγί μας 4-5 λεπτά, μεχρι να αφρατέψει καλά.
Τοποθετούμε τη σαντιγί στο ψυγείο για να σφίξει μεχρι να κρυώσει η κρέμα που βάλαμε στα μπισκότα.
Εφόσον έχει κρυώσει η κρέμα μας, απλώνουμε τη σαντιγί μας επάνω από την κρέμα όπως εμείς θελουμε. Με σχέδια ή απλά την απλώνετε.
Προαιρετικά ρίχνουμε πολύ λίγα αμύγδαλα φιλε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Σκεπάζουμε ή κλείνουμε με καπάκι το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο μεχρι να κρυώσει καλά. Περίπου 6-8 ώρες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου