Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαρμελαδα κυδώνι με χυμό ροδιου



Για τη μαρμελαδα μας θα χρειαστούμε,

Κυδώνια 
Ζάχαρη 
Χυμό από ενα λεμόνι 
Χυμό από ρόδι (όχι αγοραστό χυμό ροδιου)
Νερό 

Σημείωση : - Πως υπολογίζουμε τη ζάχαρη ; Ζυγίζουμε τα κυδώνια καθαρισμένα , χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια και υπολογίζουμε το 75% του βάρους τους για τη ζάχαρη . Δηλαδή , για ενα κιλό κυδώνια θα βάλουμε 0,750 γρ. Ζάχαρη .
- Πως υπολογίζουμε το χυμό ροδιου και το νερό ; Για κάθε κιλό κυδώνια θελουμε 3 ποτήρια χυμό ροδιου . Σε περίπτωση που δεν έχουμε τόσο χυμό ροδιου όσο χρειαζόμαστε , απλά συμπληρώνουμε με νερό .

Τα ροδια τα κοβουμε στη μέση (όπως τα πορτοκάλια) και τα στυβουμε (όπως τα πορτοκάλια).

Εκτέλεση ,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός το χυμό λεμονιού . 
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαφριζουμε την μαρμελαδα μας. 
Μόλις μαλακώσουν τα κυδώνια , αν θελουμε τα πολτοποιουμε με ράβδο , πιρούνι ή τα αφήνουμε όπως ειναι. 
Μόλις ειναι έτοιμη η μαρμελαδα μας , ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού , ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση .
Βάζουμε την καυτή μαρμελαδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα . 
Σφραγίσουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά . 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.