Για τη μαρμελαδα μας θα χρειαστούμε,
Κυδώνια
Ζάχαρη
Χυμό από ενα λεμόνι
Χυμό από ρόδι (όχι αγοραστό χυμό ροδιου)
Νερό
Σημείωση : - Πως υπολογίζουμε τη ζάχαρη ; Ζυγίζουμε τα κυδώνια καθαρισμένα , χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια και υπολογίζουμε το 75% του βάρους τους για τη ζάχαρη . Δηλαδή , για ενα κιλό κυδώνια θα βάλουμε 0,750 γρ. Ζάχαρη .
- Πως υπολογίζουμε το χυμό ροδιου και το νερό ; Για κάθε κιλό κυδώνια θελουμε 3 ποτήρια χυμό ροδιου . Σε περίπτωση που δεν έχουμε τόσο χυμό ροδιου όσο χρειαζόμαστε , απλά συμπληρώνουμε με νερό .
Τα ροδια τα κοβουμε στη μέση (όπως τα πορτοκάλια) και τα στυβουμε (όπως τα πορτοκάλια).
Εκτέλεση ,
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός το χυμό λεμονιού .
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Ξαφριζουμε την μαρμελαδα μας.
Μόλις μαλακώσουν τα κυδώνια , αν θελουμε τα πολτοποιουμε με ράβδο , πιρούνι ή τα αφήνουμε όπως ειναι.
Μόλις ειναι έτοιμη η μαρμελαδα μας , ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμονιού , ανακατεύουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση .
Βάζουμε την καυτή μαρμελαδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα .
Σφραγίσουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου