Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα OREO



Για την τούρτα OREO θα χρειαστείτε ταψάκι no.28 με τσέρκι. 

Για την τούρτα OREO θα χρειαστούμε,


Για το παντεσπάνι,

8 Αυγά 
2 κούπες Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αφαιρούμε από τη μια κούπα με το αλεύρι 3 - 4 κ.σ. αλεύρι και προσθέτουμε 3 - 4 κ.σ. Κακάο ΙΟΝ για γλυκά
2 κούπα Ζάχαρη
1 Βανίλια

Εκτέλεση,

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα κουταλιά - κουταλιά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Βάζουμε στον πάτο του ταψιού με τσέρκι no.28 , λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 oC με αέρα για 30 - 40 λεπτά περίπου. Για να καταλάβετε ότι ψήθηκε θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και όταν ακουμπάτε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει. 
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζετε από το ταψί αφαιρώντας προσεκτικά τη λαδόκολλα.

Μόλις κρυώσει καλά το παντεσπάνι, αφαιρέστε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι για να γίνει επίπεδο.
Κόβεται το παντεσπάνι με μαχαίρι ή με ειδικό εργαλείο σε 3 - 4 πάτους. 




Για τη γέμιση της τούρτας θα χρειαστούμε,

1500 ml Γάλα φρέσκο
1 Φακελάκι κρέμα κάστερ πάουντερ 
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, της Nestle κατά προτίμηση γιατί λιώνει εύκολα 
16 - 20 τεμ. Μπισκότα OREO σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια 


Εκτέλεση,

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 1200 ml γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν, ενώ παράλληλα διαλύουμε στα υπόλοιπα 300 ml γάλα την κάστερ πάουντερ.
Χτυπάμε με το σύρμα για να διαλυθεί καλά η σκόνη και κατόπιν ρίχνουμε στο γάλα που βράζει με τη ζάχαρη, το μείγμα μας.
Όσο βράζει, ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει, μόλις αρχίσει να πυκτώνει η κρέμα ρίχνουμε μέσα την σπασμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας ζωηρά. Μόλις πυκτώσει η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα OREO. Ανακατεύουμε να πάνε παντού στην κρέμα.



Τοποθετούμε τη τσέρκι του ταψιού πάνω στον δίσκο που θα βάλουμε την τούρτα.
Βάζουμε μέσα στο τσέρκι το ένα παντεσπάνι της τούρτας και έπειτα με την κουτάλα της σούπας ρίχνουμε 3 - 4 κουτάλες την κρέμα που μόλις ετοιμάσαμε και απλώνουμε ομοιόμορφα. 
Επαναλαμβάνουμε παντεσπάνι - κρέμα κλπ.
Μόλις βάλουμε και το τελευταίο παντεσπάνι απλώνουμε από πάνω του μια μικρή στρώση κρέμας.

Αφήνουμε τη μισοτελειωμένη τούρτα μας μέχρι να κρυώσει η κρέμα της και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, είτε μέχρι την επόμενη μέρα είτε λίγες ώρες. Όπως βολεύει εσάς.




Για την επικάλυψη της τούρτας θα χρειαστούμε,

1 κουτάκι φυτική σαντιγί Morfat (σε κονσέρβα που είναι)
4 - 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
4 - 6 κ.σ. γάλα φρέσκο
16 - 20 τεμ. μπισκότα OREO σπασμένα στο μπλέντερ, να γίνουν κόκκοι.


Εκτέλεση,

Χτυπάμε τη σαντιγί με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα 4 - 6 λεπτά να αφρατέψει η σαντιγί. 
Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να κρυώσει καλά και η κρέμα που βάλαμε στο παντεσπάνι. 



Αφού έχει κρυώσει η κρέμα που βάλαμε στο παντεσπάνι, καλό θα ήταν να την τοποθετήσουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κρέμα της τούρτας. 
Μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα σε αυτή τα μισά αλεσμένα μπισκότα OREO. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να πάνε παντού στη σαντιγί τα μπισκότα και φυσικά να αφρατέψει κι όλα.

Βγάζουμε προσεκτικά το τσέρκι και καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγί.

Η τούρτα είναι έτοιμη. Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι μόνο η διακόσμηση της.


Για τη διακόσμηση που που βλέπετε στη φωτογραφία έχει ως εξής,

παίρνετε ένα ρηχό μεγάλο πιάτο και ίσα που το ακουμπάτε επάνω στην τούρτα (κρατώντας το συνέχεια φυσικά να μην κάτσει επάνω στην τούρτα το πιάτο) για να σχηματίσει μισοφέγγαρο. Με το ένα χέρι κρατάτε το πιάτο και με το άλλο ρίχνετε προσεκτικά τα αλεσμένα μπισκότα που έχουμε κρατήσει, μέχρι να καλυφθεί καλά το μισοφέγγαρο. Έπειτα παίρνουμε 4 μπισκότα OREO , τα κόβουμε προσεκτικά στη μέση με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε επάνω στην τούρτα όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...