Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μιλφέϊγ

Για το Μιλφέϊγ μας θα χρειαστούμε,

1500ml Γάλα φρέσκο
1 φακελάκι Κρέμα Κάστερ Πάουντερ
1 κούπα Ζάχαρη
3 συσκευασίες Μπισκότα σφολιάτας
2 κουτάκια Σαντιγί Morfat
6 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
1-2 κ.σ. Κονιάκ



Εκτέλεση,

Σε ένα ορθογώνιο τάπερ, στρώνουμε τα μπισκότα σφολιάτας το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψε όλο τον πάτο του τάπερ.
Παίρνουμε 2 ποτήρια από το γάλα σε ένα μπολάκι και διαλύουμε μέσα σε αυτό το φακελάκι του Κάστερ Πάουντερ, ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Μόλις πάρει βράση το γάλα με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο στο γάλα Κάστερ Πάουντερ και ανακατεύουμε συνεχώς να μη μας κολλήσει. Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε και το κονιάκ.
Μόλις πήξει η κρέμα μας είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα σφολιάτας.
Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα σφολιάτας (αφήνουμε 4 περίπου για ρο γαρνίρισμα).
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες ακόμη.
Χτυπάμε τη σαντιγί με την άχνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το γλυκό.
Μόλις κρυώσει το γλυκό μας, το βγάζουμε από το ψυγείο μαζί με τη σαντιγί.
Δουλεύουμε τη σαντιγί με τη σπάτουλα να αφρατέψει και κατόπιν τη στρώνουμε επάνω στο γλυκό.
Τέλος, θρυμματίζουμε τα μπισκότα σφολιάτας που έχουμε κρατήσει σε όλη την επιφάνια της σαντιγί.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρουμε.



  





Για να κάνετε το Μιλφέϊγ σας σοκολατένιο, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι, την ώρα που αρχίζει να πήζει η κρέμα Κάστερ Πάουντερ ρίχνετε μέσα Σοκολάτα Γάλακτος σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύεται ζωηρά. 
Όλη η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια, όπως αναγράφετε παραπάνω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα...

Αλμυρά και Party

Όπως έχω αναφέρει στην ανάρτηση  Γλυκά και Party , κάθε φορά που έχουμε να ετοιμάσουμε party για γενέθλια, γιορτή ή κάποια ιδική περίσταση που θέλουμε να γιορτάσουμε, αναζητάμε ιδέες και συνταγές σε βιβλία και το διαδίκτυο σημειώνοντας τις κατάλληλες συνταγές και ιδέες για το δικό μας party.  Στο μπουφέ μας, θέλουμε τα αλμυρά να είναι πολύ περισσότερα από τα γλυκά μας και να τρώγονται εύκολα. Τι εννοώ να τρώγονται εύκολα ; Να μην χρειάζεται μαχαιροπίρουνο και σαλιάρα για να το φάνε οι καλεσμένοι μας. Να μπορούν να το πάρουν εύκολα από το μπουφέ μας στο πιάτο τους.  Αν χρειάζεται απλά πιρούνι δεν είναι πρόβλημα, απλά να μην χρειάζεται να το κόψουν για να το φάνε. Επίσης, κάτι πολύ βασικό που πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε τις συνταγές του μπουφέ μας, είναι ο χρόνος. Πόσο χρόνο χρειάζεται η συνταγή μας για να ολοκληρωθεί και πόσο χρόνο έχουμε εμείς σύμφωνα με τα υπόλοιπα που θέλουμε να ετοιμάσουμε.  Θα ήθελα να σημειώσω πως καλό είναι να μη...