Φεύγει και αυτός ο χρόνος και ήρθε η ώρα να δούμε ποια συνταγή Βασιλόπιτας θα φτιάξουμε.
Ε λοιπόν εγώ φτιάχνω κάθε χρόνο την ίδια συνταγή και δεν την αλλάζω.
Η συνταγή της Βασιλόπιτας που θα μοιραστώ μαζί σας, είναι της Χρύσας Παραδείση
από το βιβλίο της Νέα μαγειρική - Ζαχαροπλαστική και Εγκυκλοπαίδεια της κουζίνας
Έκδοσις 1980 "Βιβλιοεκδοτική"
Παρά τα χρόνια έκδοσης αυτού του βιβλίου, είναι πολύ αξιόλογο ακόμη και για το σήμερα.
Για τη Βασιλόπιτα μας θα χρειαστούμε,
4 φλυτζάνια τσαγιού Αλεύρι (εγώ βάζω αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
2 φλυτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
6 κουταλάκια τσαγιού κοφτά Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι τσαγιού μαλακό φρέσκο βούτυρο ή Βιτάμ
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
3 Αυγά
Ζάχαρη Άχνη
Εκτέλεση,
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το Μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνετε μέσα στα κοσκινισμένα υλικά το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάτε το μείγμα επί 2 λεπτά με το μίξερ. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα επί 2 λεπτά ακόμη.
Αδειάζεται το χυλό σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο30. Ψήνετε την Βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο 180 oC επί 1 περίπου ώρα. Την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Μη ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί !!!
Τόσο απλή συνταγή και πραγματικά νόστιμη. Δεν μένει ούτε ένα κομμάτι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου