Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τούρτα Nutella

Τούρτα




Για την Τούρτα μας θα χρειαστούμε,

Για το παντεσπάνι,

4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας Κακάο για γλυκά
1 Βανίλια


Για τις σαντιγές μας,

2 κουτάκια έτοιμη σαντιγί Morfat
4-5 κ.σ. γεμάτες Nutella
4 κ.σ. Ζάχαρη Άχνη
1 κ.σ. Κονιάκ
Τριμμένη κουβερτούρα ή Δάκρυα σοκολάτας για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση,

Παντεσπάνι,

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει αρκετό χτύπημα.

Εντομεταξή, βάζουμε σε ένα ποτήρι το κακάο και συμπληρώνουμε με το αλεύρι. Τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μίξερ κουταλιά κουταλιά χωρίς να σταματήσουμε να δουλεύει το μίξερ.

Βάζουμε στον πάτο του ταψιού μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. (Ταψί No.28)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180oC για 20 λεπτά περίπου.  

Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι μας, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας μέχρι να κρυώσει καλά.

Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, το χωρίζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι.



Σαντιγί No.1,

Καθώς περιμένουμε να ψηθεί το παντεσπάνι μας, ετοιμάζουμε τις σαντιγές μας για να τις βάλουμε στο ψυγείο να σφίξουν μέχρι να είναι έτοιμο εντελώς το παντεσπάνι.

Ρίχνουμε στο μίξερ το Morfat και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Μόλις διογκωθεί η σαντιγί μας προσθέτουμε τη Nutella και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί καλά η Nutella με τη σαντιγί.

Βάζουμε τη σαντιγί με τη Nutella στο ψυγείο.


Σαντιγί No.2,

Ρίχνουμε στο μίξερ το Morfat, την Ζάχαρη Άχνη, το Κονιάκ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί η σαντιγί μας και ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.

Βάζουμε τη λευκή σαντιγί στο ψυγείο.



Συναρμολόγηση Τούρτας,

Αφού έχουμε κόψει το παντεσπάνι μας στη μέση, παίρνουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι (αυτό που έχει την κρούστα) και το τοποθετούμε κάτω. Η κρούστα να είναι στον πάτο της βάσης.
Βάζουμε την σαντιγί Nutella ομοιόμορφα και προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι μας.
Καλύπτουμε την τούρτα μας με την λευκή σαντιγί και διακοσμούμε με την τριμμένη κουβερτούρα ή τα δάκρυα σοκολάτας.
Τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει.

Φυσικά η φαντασία μας είναι μεγάλη και μπορούμε να διακομίσουμε την τούρτα μας και με άλλο τρόπο.

Αν θέλουμε η τούρτα μας να είναι με τρεις πάτους, απλά διπλασιάζουμε την ποσότητα των υλικών από το παντεσπάνι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρύζι με κουρκουμά και λαχανικά

Νόστιμο Ρύζι με κουρκουμά και ανάμικτα λαχανικά, συνοδεύει υπέροχα το κυρίως πιάτο μας σε καθημερινά ή γιορτινά τραπέζια. Για το ρύζι μας θα χρειαστούμε , 1 κούπα Ρύζι Basmati  1 κούπα Σαλάτα καλαμποκιού Μπάρμπα Στάθης (καλαμπόκι, καρότο, αρακάς και πιπεριά κόκκινη) 2 κ.σ. Ελαιόλαδο  1 κ.γ. κοφτή Κουρκουμά  1/3 κ.γ. Πιπέρι μαύρο  1 κ.γ. Αλάτι  Εκτέλεση , Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ρύζι μας με το ελαιόλαδο για ένα λεπτό περίπου. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, δύο κούπες νερό, τον κουρκουμά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (από το 9 το βάζω στο 5). Βράζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι τα απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να σερβίρουμε.

Πανάρισμα για σνίτσελ ή τηγανιτό κοτόπουλο χωρίς αυγο

Ένα πολύ εύκολο και γευστικό πανάρισμα για τα κρέατα σας. Για το πανάρισμα μας θα χρειαστούμε , 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά  1 κρεμμύδι  1 σκελίδα Σκόρδο  Μια χούφτα Μαϊντανό  1 κ.γ. Πάπρικα 1/2 κ.γ. κοφτή Μαύρο Πιπέρι 1 κ.γ. Ρίγανη ή θυμάρι  Εκτέλεση , Βάζουμε στο μπλέντερ μας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλέθουμε  να τεμαχιστούν όσο πιο πολύ μπορούμε (Δεν θέλουμε να γίνουν σαν αλοιφή). Στο σκεύος όπου θα πανάρουμε τα κρέατα μας, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μείγμα που αλέσαμε στο μπλέντερ, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη ή το θυμάρι μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή πιρούνι πάρα πολύ καλά. Το πανάρισμα μας είναι έτοιμο.  Πανάρουμε τα κρέατα μας αφού τα έχουμε αλατίσει πρώτα. Μπορούμε να πανάρουμε τα κρέατα μας από την προηγούμενη μέρα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο, όπως και το μείγμα(πανάρισμα) που έμεινε και θα χρειαστούμε την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει, και ξα

Πατάτες φούρνου με Κουρκουμά

Για τις πατάτες μας θα χρειαστούμε , 1 Κιλό Πατάτες κομμένες στα τέσσερα κυδωνάτες  1 κ.σ. κοφτή Αλάτι 1/3 κούπας Ελαιόλαδο 1/2 κ.γ. Κουρκουμά 1/2 κ.γ. ΣΟΥΜΆΚ  1 κ.γ. ίσως και λιγότερο δενδρολίβανο  1/3 κ.γ. Μαύρο Πιπέρι 2 κ.σ. Μουστάρδα  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη  1 φέτα ψωμί θρυμματισμένη στο μπλέντερ  1 κούπα Νερό  Εκτέλεση , Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες μας καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.  Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τις πατάτες να πάνε παντού τα υλικά μας και τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι με τη μια κούπα νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 o C για 1 ώρα.  Αν οι πατάτες έχουν τραβήξει το νερό αρκετά πριν είναι έτοιμες, προσθέστε λίγο ζεστό νερό ακόμη.