Για την Τούρτα μας θα χρειαστούμε,
Για το παντεσπάνι,
4 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας Κακάο για γλυκά
1 Βανίλια
Για τις σαντιγές μας,
2 κουτάκια έτοιμη σαντιγί Morfat
4-5 κ.σ. γεμάτες Nutella
4 κ.σ. Ζάχαρη Άχνη
1 κ.σ. Κονιάκ
Τριμμένη κουβερτούρα ή Δάκρυα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση,
Παντεσπάνι,
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει αρκετό χτύπημα.
Εντομεταξή, βάζουμε σε ένα ποτήρι το κακάο και συμπληρώνουμε με το αλεύρι. Τα κοσκινίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μίξερ κουταλιά κουταλιά χωρίς να σταματήσουμε να δουλεύει το μίξερ.
Βάζουμε στον πάτο του ταψιού μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. (Ταψί No.28)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180oC για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε προσεκτικά το παντεσπάνι μας, αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, το χωρίζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι.
Σαντιγί No.1,
Καθώς περιμένουμε να ψηθεί το παντεσπάνι μας, ετοιμάζουμε τις σαντιγές μας για να τις βάλουμε στο ψυγείο να σφίξουν μέχρι να είναι έτοιμο εντελώς το παντεσπάνι.
Ρίχνουμε στο μίξερ το Morfat και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Μόλις διογκωθεί η σαντιγί μας προσθέτουμε τη Nutella και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτεί καλά η Nutella με τη σαντιγί.
Βάζουμε τη σαντιγί με τη Nutella στο ψυγείο.
Σαντιγί No.2,
Ρίχνουμε στο μίξερ το Morfat, την Ζάχαρη Άχνη, το Κονιάκ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί η σαντιγί μας και ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Βάζουμε τη λευκή σαντιγί στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση Τούρτας,
Αφού έχουμε κόψει το παντεσπάνι μας στη μέση, παίρνουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι (αυτό που έχει την κρούστα) και το τοποθετούμε κάτω. Η κρούστα να είναι στον πάτο της βάσης.
Βάζουμε την σαντιγί Nutella ομοιόμορφα και προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι μας.
Καλύπτουμε την τούρτα μας με την λευκή σαντιγί και διακοσμούμε με την τριμμένη κουβερτούρα ή τα δάκρυα σοκολάτας.
Τοποθετούμε την τούρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει.
Φυσικά η φαντασία μας είναι μεγάλη και μπορούμε να διακομίσουμε την τούρτα μας και με άλλο τρόπο.
Αν θέλουμε η τούρτα μας να είναι με τρεις πάτους, απλά διπλασιάζουμε την ποσότητα των υλικών από το παντεσπάνι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου